Kontakt

info@ettkilosocker.se

Nästa högtid

Kanelbullens dag

Hösten 2021 läste jag om några som börjat göra egna praliner. Någonstans i bakhuvudet började en tanke gro, det vore kanske kul att testa? Jag köpte en form och choklad och kastade mig över utmaningen att temperera choklad, någonting jag bara gjort en eller två gånger tidigare.

Till min förvåning gick det väldigt bra – och jag hade väldigt kul. Det som bara var tänkt att vara ett test växte snabbt till någonting jag gjorde flera gånger i veckan, läste på om, googlade recept till och tänkte på varje ledig stund.

Våren 2022 växte allting ytterligare och Ett kilo socker blev ett riktigt företag, med F-skatt och godkänt kök. Det rullade snabbt på, jag fick flera återförsäljare och kundkretsen växte. Hösten 2023 tog jag mod till mig och skickade in en ansökan till pralin-SM. Döm om min förvåning när jag först blev uttagen till finalen under Sthlm food & wine och Bak & choklad – och sedan tog hem segern!

Efter det har allt fortsatt i ännu snabbare takt, men det är fortfarande något jag gör vid sidan om mitt vanliga jobb och familjeliv. Så tycker du att det är lite tomt i webbshoppen någon gång, ha tålamod – jag fyller på så fort jag hinner!

Att få möjligheten att lyxa till andras vardag (eller helg) lite är oerhört fint och roligt. Att dessutom få höra vad ni tycker om det är ännu roligare, så lämna gärna en kommentar här eller på Instagram om du har smakat mina praliner och tyckt om dem.

Hoppas att vi hörs!

Ida Norinder

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.