Kontakt

info@ettkilosocker.se

Nästa högtid

Skolavslutning

Hösten 2021 läste jag om några som börjat göra egna praliner. Någonstans i bakhuvudet började en tanke gro, det vore kanske kul att testa? Jag köpte en form och choklad och kastade mig över utmaningen att temperera choklad, någonting jag bara gjort en eller två gånger tidigare.

Till min förvåning gick det väldigt bra – och jag hade väldigt kul. Det som bara var tänkt att vara ett test växte snabbt till någonting jag gjorde flera gånger i veckan, läste på om, googlade recept till och tänkte på varje ledig stund.

Våren 2022 växte allting ytterligare och Ett kilo socker blev ett riktigt företag, med F-skatt och godkänt kök. Det är fortfarande bara på hobbynivå, men jag erbjuder ändå askar till framför allt högtider – eller när andan faller på och jag har tillverkat mer praliner än vad jag och min familj kan äta själva.

Numera har jag ett ”pralinkök” i källaren, är tjänstledig från mitt ”riktiga” jobb på 20 procent och säljer regelbundet. Att få möjligheten att lyxa till andras vardag (eller helg) lite är oerhört fint och roligt. Att dessutom få höra vad ni tycker om det är ännu roligare, så lämna gärna en kommentar här eller på Instagram om du har smakat mina praliner och tyckt om dem.

Hoppas att vi hörs!

Ida Norinder