Mejl

info@ettkilosocker.se

På gång

Pralin-SM!

Såhär såg alla hjärtans dag-asken 2023 ut!

Med nio praliner i fem olika smaker, perfekt till firandet av kärlekens stora dag.

Smakerna:
Jordgubbscheesecake (röd):
Under den rödglittriga ytan döljer sig en jordgubbsgelé på jordgubbar plockade hos Fylla gård utanför Vadstena, en färskostganache samt en botten av Digestivekex. En riktig favorit, som smakar fräscht och somrigt.

Salt kola och popcorn (vit):
Salt kola är nog min absolut mest populära smak – men till alla hjärtans dag bestämde jag mig för att piffa till den lite extra. Inuti den mumsiga salta kolan döljer sig nämligen ett karamelliserat popcorn. Gott, och spännande textur.

Björnbär och mjölkchoklad (lila):
I toppen av den här pralinen finns en härligt syrlig björnbärsgelé, gjord på bär som en kollega plockade åt mig i höstas. Under den finns en len mjölkchokladganache, gjord på 47-procentig mjölkchoklad från Malmö chokladfabrik.

Kärleksmums (brun):
Vem älskar inte kärleksmums? I pralinform innehåller den både mörk och mjölkchoklad och förstås kokos. Askens mörkaste pralin, som ändå inte blir speciellt bitter tack vare mjölkchokladen.

Hallon och lakrits (rött hjärta):
En klassisk kombo, som jag faktiskt inte testat i pralinform förut. Det kändes helt enkelt som pricken över i, och därför får hallonlakritshjärtat vara själva centrumet i den här asken. Överst finns ett lager krämig hallonkolaganache, under det en saltlakritsganache gjord på mjölkchoklad.

Asken är tyvärr SLUT, men ett fåtal av smakerna går att få i välj själv-askarna.

Kika in i webbshopen för att blanda själv och beställa!